Megosztás

Kapcsolat

Perfect Contir 2012 Pénzügyi és Számviteli Szolgáltató Kft

1222 Budapest, Kazinczy utca 8

Iroda: 1119 Budapest, Mohai út 39

Tel: +36-70/286-2835

E-mail: info@perfectcontir.hu

Adószám: 23825787-2-43

Cgj: 01-09-979972

Nyitvatartás:

Hétfőtől - Péntekig

8:00 - 16:00

Szombat: Zárva
Vasárnap: Zárva

Ügyfélfogadás kizárólag előre egyeztetett időpontban!

Az adószám-törlés visszavonásának lehetősége a KOCKERD-kérdőív pótlása esetén

2016.07.20.

Az adószám-törlés visszavonásának lehetősége a KOCKERD-kérdőív pótlása esetén

Ha az állami adó- és vámhatóság a KOCKERD-kérdőív benyújtásának elmulasztása miatt 2016. június 16-át megelőzően jogerősen törölte az adózó adószámát, akkor 2016. december 31-éig az alábbi feltételek együttes fennállása esetén kérheti az adószám törléséről szóló határozat visszavonását.

A kérelem 2016. december 31-éig nyújtható be a cég székhelye szerint illetékes adó- és vámigazgatósághoz, de csak abban az esetben, ha a cégbíróság jogerős végzésével még nem rendelte el az adózó megszűntnek nyilvánítását, és az adózó legkésőbb a kérelemmel együtt pótolja a kitöltött KOCKERD-kérdőív visszaküldését is.

Ezekkel a feltételekkel kapcsolatban fontos, hogy

  • a benyújtás határidejének elmulasztása esetén igazolási kérelemnek nincs helye;
  • abban az esetben, ha a kérelem benyújtásának/postára adásának napján az adózó megszüntetéséről szóló cégbírósági végzés már jogerős, az adószám törléséről hozott határozat visszavonására irányuló kérelem nem teljesíthető;

  • a kérdőív visszaküldését legkésőbb a kérelemmel együtt pótolni kell.

A kérelem benyújtása és a feltételek megvalósulása esetén,

  • ha az adószám törléséről szóló határozat elsőfokon emelkedett jogerőre, az adó- és vámigazgatóság visszavonja az adószám törlését elrendelő határozatot (a visszavonó határozat ellen fellebbezésnek nincs helye)

  • ha az adószám törléséről szóló határozatot a felettes szerv érdemben már felülvizsgálta, abban az esetben a felettes szerv jár el, és a bíróság által felül nem vizsgált határozatát úgy módosítja, hogy az adószám törléséről hozott határozatot megsemmisíti.

A határozat visszavonásáról vagy megsemmisítéséről az állami adó- és vámhatóság haladéktalanul értesíti a cégbíróságot.

A kérelem teljesítése esetén a NAV a bevallási kötelezettség késedelme miatt nem szab ki mulasztási bírságot az adószám törléséről rendelkező határozat jogerőre emelkedésének időpontjától a visszavonó (megsemmisítő) határozat jogerejének időpontjáig esedékes bevallási kötelezettség késedelme miatt, ha ezen kötelezettségét az adózó az adószám törléséről hozott határozatot visszavonó határozat jogerőre emelkedésétől számított 15 napon belül teljesíti.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!